Grasveld, kunstgras of toch echt gras?


Een echte aanwinst voor de tuin is natuurlijk een mooi grasveld. Je tuin hoeft er ook helemaal niet groot te zijn. Een mooi grasveld kan juist het breekpunt zijn van tuin of een aanvulling op al het straatwerk in het geheel. Een grasveld kan functioneel zijn voor de kinderen of een sierlijke aanvulling op de tuin. Wanneer je eenmaal hebt besloten om voor een grasveld te gaan heb je de keuze uit kunstgras of echt gras.

Echt gras

grasveld

Veel mensen kiezen wanneer ze voor de keuze staan van kunstgras of echt gras, vaker voor echt gras. Voor deze mensen gaat er niets boven een echte grasmat. Maar wat zijn nou de voor- en nadelen van echt gras ten opzichte van kunstgras?

Voordelen
Het allergrootste voordeel van echt gras is die lekkere geur ’s ochtends vroeg als de zon net opkomt en het grasveld nog onder de dauwdruppels zit. Of de lekkere geur van pas gemaaid gras. En voor de echte tuinliefhebbers, diegenen met de groene vingers, is er toch niets leuker dan lekker in de tuin te prullen en te genieten van je natuurlijke gazon? Natuurlijk gras is daarnaast ook ideaal voor je kinderen en/of huisdieren om op te spelen en te ravotten. 

Nadelen
Maar ook natuurlijk gras heeft niet alleen maar voordelen. Een grasveld vergt namelijk ook het nodige onderhoud zoals het bemesten, sproeien en maaien. Heb je hier geen tijd voor of wil je hier geen tijd voor maken? Dan is echt gras niet de juiste keuze voor jou. 
De door jou beoogde ligging van het grasveld is ook bepalend voor de keuze van natuurlijk gras of kunstgras. Wanneer deze ligging niet gunstig is, is het haast onmogelijk om echt gras te laten groeien. Een grasveld op het noorden met de daarbij behorende schaduw zorgt enkel voor de groei van onkruid en mos. Zelfs voor iemand met groene vingers is dit onmogelijk. 

Kunstgras

grasveld

Over het algemeen wordt over kunstgras altijd gedacht dat het een onnatuurlijke uitstraling heeft en er dus nep uitziet. En tot een aantal jaar geleden was dit ook zo. Maar tegenwoordig is kunstgras nauwelijks te onderscheiden van echt gras. 

Voordelen
Uitstraling is één van de belangrijkste dingen die aangehaald wordt wanneer het over (kunst)gras gaat. En natuurlijk zijn er kunstgrassoorten verkrijgbaar die er erg nep uit zien. Maar omdat het aanbod in kunstgras zo groots en divers is, vind je altijd een soort die past bij datgene wat jij wenst. 

Daarnaast is kunstgras stukken onderhoudsvriendelijker dan echt gras. Het is een fabeltje dat kunstgras een onderhoud nodig heeft, maar het is wel waar dat het stukken minder is dan echt gras. En kunstgras is natuurlijk de ideale oplossing voor mensen met hooikoorts of een grasallergie en is zo goed als vrij van ongedierte. 

Nadelen
Het grootste nadeel wat door veel mensen aangehaald wordt wat betreft kunstgras is de prijs. Kwalitatief kunstgras is namelijk vrij prijzig. Maar dan heb je er ook jarenlang plezier van en geen omkijken meer naar. In verhouding is kunstgras dus duur, maar wanneer je aan de lange termijn denkt, is het juist goedkoper dan echt gras. Zeker gezien de tijd die hierin geïnvesteerd moet worden. 

Zowel echt gras als kunstgras heeft dus zo zijn voor- en nadelen. Weeg de voor jou belangrijkste punten en eisen tegen elkaar af, zodat je altijd de juiste onderbouwde keuze maakt.

Wilt u Tim van Wetten inschakelen voor advies? U kunt hem direct bellen of het offerteaanvraag formulier op onze site invullen en u krijgt binnen 24 uur antwoord!

Hieronder een aantal voorbeelden van echt gras en kunstgras:

 

Tim van Wetten Tuinen

De hovenier die al uw wensen voor uw tuin kan realiseren.

UA-61623001-1